Wij zijn inmiddels begonnen met het voorbereiden van een nieuwe voorstelling: Tre Donne. Een voorstelling met drie zangeressen in de hoofdrol, Jennifer van der Hart, Wendy Roobol en Janneke Stoute. Verder onze Cassandra op Viola da Gamba en Krijn Koetsveld op klavecimbel. Een voorstelling gewijd aan drie professionele zangeressen die rond 1600 ineens naar voren kwamen en na 20 jaar ook plotseling weer uit beeld raakten. Een voorstelling gewijd aan de vrouw van toen en nu, die kwam en ging maar uiteindelijk in kracht overwint.

Deze voorstelling zullen wij spelen in het voorjaar en najaar van 2024 in vooral de kleinere podia in Nederland, bij voorkeur kerken en kastelen. Een definitieve speellijst volgt snel.

De regie is in handen van Kiki Jaski en de kostuums worden verzorgd door Sanne Puijk,

De productie is in handen van ons management, EEBA Music

Hier vind je de TRE DONNE trailer.

Italië, eind zestiende eeuw. Aan de hoven bloeien de kunsten als nooit tevoren. Bouwmeesters, beeldend kunstenaars en musici worden ingezet ter meerdere eer en glorie van de adel.
Mannen en jongens zongen de mooiste muziek die ooit werd geschreven.
In Ferrara, aan het hof van graaf Alfonso d’Este was het niet anders. Maar daar klonk ook een ánder geluid: in het geheim – Musica Segreta – klonken daar de onaardse, adembenemendestemmen van drie hofdames: TRE DONNE DI FERRARA.
Geheim bleef het niet lang. Hun virtuositeit baarde opzien en inspireerde grote componisten tot unieke meesterwerken. Als feministes avant la lettre veroverden de Tre Donne moeiteloos de beschaafde wereld. Totdat in 1597 graaf Alfonso overlijdt. Zijn dood betekent ook het einde voor de Tre Donne. Muziek is opnieuw aan de mannen. Vrouwenstemmen worden overgenomen door jongens en castraten. De Tre Donne raken in de vergetelheid.Le Nuove Musiche brengt deze vrouwen terug. Een theatraal concert waar hedendaagse teksten en oude muziek elkaar vinden. Drie zangeressen geven stem aan de vrouw van toen en nu. Muzikaliteit en mentaliteit verklankt in een boodschap die na 500 jaar actueler is dan ooit.