4 juni 2024

Recensie TRE DONNE

De eerste recensies zijn er en wat een hele mooie in PLACE de l’OPERA. 
 

Lee hier de volledige recensie, maar wat hoogtepunten: 

“De voorstelling is niet alleen inhoudelijk sterk, maar ook muzikaal. De sopranen hebben heel verschillende stemmen die echter mooi en harmonieus bij elkaar passen. Ze weten de verschillen tussen hun registers heel goed te gebruiken zodat de gezamenlijke klank zowel in de laagte als in de hoogte rijkgekleurd en krachtig blijft”

“In zijn toelichting .. vertelde .. Krijn Koetsveld (ja, de mannen mogen in deze voorstelling ook aan het woord komen) hoe hij jaren geleden op het idee kwam om een concert rondom de Ferrarese zangeressen te maken. Zijn zoektocht naar de geschikte sopranen nam echter veel meer tijd in beslag dan hij aanvankelijk dacht. In Jennifer van der Hart, Janneke Stoute en Wendy Roobol heeft Koetsveld uiteindelijk de sopranen gevonden die niet alleen het repertoire van de tre donne aan kunnen, maar die ook hun eigen geluid en gedachten durven te laten horen.”

“De titel blijkt meer veelzeggender dan het lijkt. Het is zeker geen oudemuziek-programma en met een traditioneel concert heeft de voorstelling ook weinig gemeen.”

 “Namens deze en nog vele andere vrouwen in de muziekgeschiedenis nemen de sopranen Jennifer van der Hart, Janneke Stoute en Wendy Roobol nu de regie wel stevig in eigen handen. Ze krijgen van de regisseur en tekstschrijver Kiki Jasi veel ruimte voor eigen inbreng en dat laten ze zeker niet onbenut.”

“Alle a capella liederen en de solo’s, duetten en trio’s met Cassandra Luckhardt op viola de gamba en Krijn Koetsveld op klavecimbel zijn uitstekend gezongen, duidelijk geprononceerd, mooi gekleurd en technisch heel goed afgewerkt. De zangeressen zingen in volledige harmonie met elkaar en hebben met hun drieën voldoende vocaal-dramatische kwaliteiten om de muziek uit diverse stijlen steeds op een heel overtuigende manier te laten klinken.”
 
“maar ook in hun eigen teksten die Stijn van der Loo van eigentijdse, kleurrijke en vocaal en harmonisch uitdagende muziek heeft voorzien (1 2 3 4 5 6 7 8 910, Op reis en Vrij)”
31 mei 2024

Première TRE DONNE op 31 mei in ‘t Huis te Poort in Schiedam

We zijn gestart!!. Na een jarenlange wens van Krijn Koetsveld en Jennifer van der Hart, na een twee jaar lange voorbereiding en na een drietal montage dage in het hartverwarmend gastvrije Kerkje in Rumpt inclusief een try-out op de 30ste is op 31 mei 2024 TRE DONNE in premiere gegaan. Voor een uitverkocht ‘t Huis te Poort in Schiedam. Wat een feest was het. Met dank aan Ad van der Kouwe voor zijn gastvrijheid, Stijn van der Loo voor het componeren van de ontroerende persoonlijk muziek van onze TRE DONNE, aan Kiki Jaski voor de prachtige teksten en de geweldige theatrale lijn, aan Sanne Puijk met haar waanzinnig bijzondere en uitbundige kostuums. Aan natuurlijk onze musici: Krijn, Jennifer, Wendy, Janneke en Cassandra. En aan het enthousiaste publiek. We kijken uit naar de volgende serie voorstellingen, zie onze agenda.
5 januari 2024

Concerten april 2024

Er kom weer een Claudio Monteverdi feest aan! Wij gaan in april 2024 3 concerten geven. Vandaag is de campagne voor onze concerten in april 2024 gestart.

12 april 2024: St. Aegtenkapel, Amersfoort, 20:15 uur
13 april 2024: Nieuwe Kerk, Delft, 20:00 uur
14 april 2024: Waalse Kerk, Amsterdam, 20:00 uur.
Meer informatie / Flyer klik hier
Kaarteverkoop Delft en Amsterdam: Klik hier
Kaartverkoop Amersfoort: Klik hier.
 

Claudio Monteverdi (1567–1643) heeft boeken vol met madrigalen geschreven. De vroegste zijn nog gecomponeerd in de Renaissance stijl. Zoals dat hoorde en hij het onderwezen had gekregen van zijn leermeester Marc’Antonio Ingegneri. De Italiaanse teksten waren ruimschoots voorhanden. Al in de 14e eeuw had Petrarca het goede voorbeeld gegeven met zijn prachtige hoofse poëzie, veelal in sonnetvorm geschreven. In zijn gedichten vinden we de rode draad: de ware – maar vaak zo onbereikbare – liefde. Velen volgden zijn voorbeeld; Monteverdi had bundels vol om uit te kiezen. Dat deed hij met grote zorgvuldigheid. Als we de madrigaalboeken volgen, zien we dat hij in toenemende mate de tekst de boventoon laat voeren en de muziek inzet om de woorden steeds dieper en persoonlijker te kleuren.

In dit programma hebben we uit alle madrigaalboeken een keuze gemaakt.
Een helse klus om te moeten kiezen uit uren en uren van de prachtigste muziek.
En toch is het ons gelukt.
Tijdens het concert zullen we ook verhalen vertellen, de teksten verklaren, de muziek met alle luisteraars proberen te doorgronden. 
En natuurlijk voeren wij de allermooiste op ons allermooist uit.
29 november 2023

Krijn Koetsveld onthult de magie van Monteverdi

Ontdek in deze aflevering van de Italië Podcast de muzikale rijkdom van componist Claudio Monteverdi met gast Krijn Koetsveld, dirigent en expert in oude muziek, recent benoemd tot Ridder in de Orde van de Ster van de Republiek Italië.
Donatello Piras neemt je mee op reis door Monteverdi’s invloedrijke werk, zijn overgang van Renaissance naar Barok, en moderne interpretaties.
Krijn deelt zijn passie en persoonlijke verhalen over deze muzikale legende. Ontdek het verrassende verband tussen Monteverdi en een Sardijns Ave Maria, en laat je meeslepen door muzikale fragmenten die tijd en ruimte overstijgen.

Luister hier

2 november 2023

TRE DONNE planning krijgt vorm

Nadat de verkregen subisidies het mogelijk hebben gemaakt onze TRE DONNE voorstelling te gaan spelen, kunnen wij al een eerste voorzichtige planning geven.. Het doel is om in mei/oktober/november 2024 en mei 2025 TRE DONNE 25x te gaan spelen. Nu al staan vast:

2024:
29 en 30 mei: kerkje Rumpt
31 mei: Schiedam,’t Huis te Poort, Première
22 juni: Schipluiden, Concerten ‘t Woud
5 oktober: Arnhem, Onder de Koepel
12 oktober: Amerongen, Kasteel Amerongen
27 oktober: Noordwijk, Muziek in de Jeroen
24 november: Abcoude/Baambruggen concerten
26 november: Amersfoort: Aegtenkapel

2025:
18 mei: Helmond, Lambertusconcerten
24 mei: Amersfoort: De Lieve Vrouw

Voor info kan je contact opnemen met info@eebamusic.nl

27 november 2023

“Le Nuove Musiche is van het hoogste niveau”

Na 38 jaar stopt het magazine “Klassieke Zaken” ermee. Verslagen door ‘online’. Maar niet voordat zij een drie pagina’s artikel wijdt aan de nieuwe Monteverdi verzamel cd uitgebracht door Brilliant Classics. Met prachtige foto’s vooral van ons, Le Nuove Musiche, en een fijne klop op onze schouder: “Van het hoogste niveau is het ensemble Le Nuove Musiche, dat onder leiding van Krijn Koetsveld tekent voor voorbeeldige vertolkingen van alle madrigalen, de Selva Morale e Spirituale en een groot deel van de religieuze muziek. Klik hier om het artikel te lezen, je vindt het op pagina 13-15.

12 november 2023

Prachtige Maria Vespers met medewerking van Le Nuove Musiche

Afgelopen 9, 10 en 11 november bracht Het Nieuw Bach Ensemble onder leiding van onze Krijn Koetsveld Monteverdi’s Mariavespers ten gehore in drie uitverkochte kerken met enthousiast publiek. Le Nuove Musiche droeg met zangers en viola da gamba bij. De interviews vooraf waren boeiend en de recensies achteraf lovend:

Interviews:
Met het oog op morgen
Concertzender Actueel
Operamagazine

Recensies:
Podiumkunst
Operamagazine

19 oktober 2023

Onze Krijn Koetsveld is Ridder geworden: Ridder in de Orde van de Ster van Italië

Krijn heeft zich het grootste deel van zijn leven nogal beziggehouden met Italiaanse muziek in het algemeen en Claudio Monteverdi in het bijzonder. Samen met zijn makkers van Le Nuove Musiche maakte hij talloze opnames en gaf hij prachtige concerten. Het Monteverdi-orgel werd geboren, er waren wat festivals, opera’s, workshops, masterclasses etc…
Als gevolg van dit alles heeft de ambassadeur van Italië, Andrea Perugini, Krijn voorgedragen voor een presidentiële onderscheiding: CAVALIERE DELL’ORDINE DELLA STELLA D’ITALIA.
De eer wordt toegekend door de President van Italië, op voorstel van de Minister van Buitenlandse Zaken, na overleg met de raad van de Orde. De eer heeft de bedoeling diegenen te belonen die bijzondere verdiensten hebben verworven bij het bevorderen van de vriendschap- en samenwerkingsrelaties tussen Italië en andere landen en bij het bevorderen van de banden met Italië.
President Sergio Mattarella vindt dus dat Krijn dat allemaal gedaan heeft! Wij zijn trots en blij!
Er zal ongetwijfeld nog een mooi moment komen dat deze prijs aan Krijn wordt uitgereikt, waarschijnlijk op de Italiaanse ambassade in Nederland. Wij laten dat natuurlijk zo snel mogelijk weten. Met foto’s!!
1 oktober 2023

Voor – Aankondiging: Wij gaan in april 2024 drie concerten verzorgen

Wij zijn inmiddels begonnen met het organiseren van drie concerten op 12, 13 en 14 april 2024 op de volgende lokaties:

12 april: St. Aegtenkapel Amersfoort
13 april: Nieuwe Kerk Delft
14 april: Waalse Kerk Amsterdam

Binnenkort volgt alle informatie over kaartverkoop en aanvangstijden. Watch this space!

26 september 2023

Le Nuove Musiche in concert met het Nieuw Bach Ensemble: Maria Vespers

Een adembenemende mix van oude en nieuwe stijlen, solowerk en uitbundige ensembles voor het koor… dat zijn de ingrediënten die Claudio Monteverdi gebruikte voor zijn Mariavespers. Deze worden tot op de dag van vandaag beschouwd als een van de monumentale werken uit de muziekgeschiedenis.
Onder leiding van dirigent Krijn Koetsveld wordt het koor van het Nieuw Bach Ensemble omringd door solisten en instrumentalisten van Le Nuove Musiche.

do 9 november 20.00u – Sint Joriskerk, Amersfoort
vr 10 november 20.00u – Martinikerk, Doesburg
za 11 november 20.00u – Dominicuskerk, Amsterdam

Meer informatie: Klik hier

tickets:
www.klassiekemuziek.nl/nieuw-bach-ensemble (of te koop op de avond zelf).

25 september 2023

Opname concert Brühl nu terug te luisteren

Vandaag is ons concert “Aus Venedigs Schatzkammer” dat wij in juni jl. in Brühl (Dld) gaven terug te beluisteren via de WDR radio. De opname is t/m 24 oktober te beluisteren door op deze link te klikken. De door ons gezongen werken van Monteverdi kunt u hier terugvinden. Geniet ervan!

06 september 2023

Onze Frammenti CD is uit! Nu te koop in onze shop!

Tien jaar geleden. Of iets langer, een concert met onder meer werken van Monteverdi en een club solisten die wonderwel bij elkaar pasten. Een nieuwe kans deed zich voor, en die greep ik aan, niet wetend waar ik aan begon en niet wetend waar het allemaal toe zou leiden.Het begon eigenlijk nog veel eerder toen ik het eerste madrigaal onder ogen en oren kreeg, student van net 20 aan het Haags Conservatorium. Dat madrigaal zong zachtkens 35 jaar rond in mijn hoofd. Dus negen boeken vol madrigalen. Het was niet af: Selva Morale e spirituale. Het was nog niet af: Allerlei relatief onbekend werk uit verzamelbundels van tijdgenoten, de postume bundel ‘messa a quatro voci ed salmi. Het zat wel eens tegen: onmogelijke planningen, zomaar een verkoudheid, Covid, een stukje van de opnames deed ik met een totaal verwoeste schouder na van mijn fiets gereden te zijn, maar we waren niet klein te krijgen. Het zat ook wel eens mee: een prachtig nieuw Italiaans klavecimbel van Cisneros en als kers op de taart het Monteverdi-orgel, ik bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds, gebouwd door de firma Klop. We repeteerden bij Klop, als altijd gastvrij en het prachtige Monteverdi-orgel stond steeds in middentoon te trappelen. Het laatste hoofdstuk deden we dezer dagen. Met de vaste club van nu, Jennifer Wendy Tobias Falco en Bas en Cassandra, maar ook Lette, Stefan, Matthew, Jan, Stefan (ja er zijn er twee die prachtig kunnen zingen} Mike, Tomoe, Ivan, Matthijs, Nathaniel en Daphne weerstonden de koude kerk en laafden zich aan de hartverwarmende muziek. Peter Arts had ik telkens als opnameleider, maar ook als steun en toeverlaat als het even tegenzat.Had ik dit kunnen bevroeden? Nee absoluut niet. Het is mooi, heel erg mooi geweest.

14 juni 2023

Promo TRE DONNE is klaar

Vandaag starten we onze PR campagne voor de TRE DONNE voorstelling met het uitbrengen van de Officiële promo van deze productie. Met in de hoofdrollen onze Krijn, Jennifer, Wendy en Cassandra en met de geweldige Janneke Stoute om the vocaal trio compleet te maken. Met dank aan Stijn van der Loo en zijn team voor de technische produktie. In oktober weten we of we het financieel allemaal hebben rondgereden om in mei 2024 in première te gaan en de voorstelling verder in oktober/november en wellicht nog een aantal in 2025 te spelen. Volg vooral ook onze posts op onze FB pagina.

8 maart 2023

Prachtige recensie van onze “The Monteverdi Organ” CD

Vandaag verscheen een prachtige recensie geschreven door Johan van Veen op Music Web International. Een 5 sterren review. De CD wordt “Groundbreaking” genoemd en er is bijzondere aandacht voor een aantal van onze zangers. Weer een hele mooie waardering voor een van onze vele Monteverdi cd’s.

Lees de recensie hier. En je kan de CD natuurlijk in onze shop kopen!
1 januari 2023

Nieuwe LNM productie: TRE DONNE

Wij zijn inmiddels begonnen met het voorbereiden van een nieuwe voorstelling: Tre Donne. Een voorstelling met drie zangeressen in de hoofdrol (Jennier van der Hart, Wendy Roobol en Margreet Rietveld), onze Cassandra op Viola da Gamba en Krijn Koetsveld op klavecimbel. Een voorstelling gewijd aan drie professionele zangeressen die in de tijd van Monteverdi ineens naar voren kwamen en na 20 jaar ook ineens weer uit beeld raakten. De regie is in handen van Kiki Jaski en Sanne Puijk verzorgt de kostuums. Ons management EEBA Music verzorgt de productie. Binnenkort kunnen wij jullie hier de promo laten zien. Voor meer informatie rond deze voorstelling, zie onze ‘Onze Projecten‘..
24 oktober 2022

Selva Morale is genomineerd!

Vandaag kregen wij een prachtig bericht: Onze Selve Morale CD is genomineerd voor de prestigieuze “Preis der Deutschen Schallplattenkritik”! Muziekcritici en journalisten uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland hebben hun krachten gebundeld in de vereniging »Preis der deutschen Schallplattenkritik« om uitstekende muziek- en woordproducties te eren. En wij zijn genomineerd in de categorie Alte Musik. We zijn in goed gezelschap (Sigiswald Kuijken, Le poème harmonique, Dumestre). Of we het gaan winnen of niet, alleen de nominatie is al een prachtige beloning voor ons meest recente project!
23 mei 2022

Onze nieuwste CD is uit: Selva Morale e Spirituale

We zijn blij en trots en wij boffen maar! Claudio Monteverdi leefde van 1567-1643, een zeker voor die tijd lang leven, middenin de veranderende muzikale wereld van renaissance naar barok, als één van de grootste componisten aller tijden en ook nog eens een gevierd man in zijn tijd. In 1641 verscheen de bonte verzameling Selva Morale e Spirituale. Vermoedelijk vond zijn uitgever Bartolomeo Magni het tijd dat er nog wat van de oude meester gepubliceerd moest worden. Monteverdi had zoveel muziek geschreven voor allerlei liturgische en semi-liturgische gelegenheden dat het niet eenvoudig zal zijn geweest om een keuze te maken. Deze muziek hebben wij op CD gezet. Het was de bedoeling om dit later te doen, maar de Corona epidemie gaf ons ineens heel veel tijd die we goed voor onze opnames hebben benut. En we hebben ons Monteverdi Orgel ten volle gebruikt. We weten dat Monteverdi een ‘organo di legno’ prefereerde, een houten orgel dat een duidelijke articulatie mogelijk maakt, met registers die een lieflijke klank produceren. Wij zijn er trots op dat we deze voorkeur van Monteverdi hebben kunnen honoreren met ons Monteverdi-orgel. Het Nationaal Muziekinstrumentenfonds heeft het mogelijk gemaakt, orgelbouwer Klop heeft het gebouwd, en de Italiaanse ontwerper/musicus Michele Barchi heeft het gedecoreerd. De CD is in onze shop verkrijgbaar en we laten delen van de Selva Morale binnenkort ook live horen tijdens onze concerten in Orgelpark in Amsterdam (29 mei) en tijdens de opening van het Orgelfelstival in Alkmaar (25 juni). Zie onze agenda!! Wij wensen jullie veel luisterplezier met deze nieuwe bundel van 3 cd’s.

7-10 maart 2022

CD Opnames Musica Religiosa

De afgelopen maanden hebben wij de Corona periode nuttig en vooral prachtig ingevuld met de voorbereiding van fase 1 van de cd opnames van de Musica Religiosa van Claudio Monteverdi. In 1650 komt er, postuum uiteraard, een bundel uit die heet ‘Messa a quattro voci et salmi’. Daarnaast zijn er andere stukken, gevonden in diverse verzamelbundels van anderen. Dus een bonte verzameling prachtige Monteverdi muziek. Van 7-10 maart 2022 vonden de eerste serie opnames plaats in de Sint-Martinuskerk in Hoogland. Later in het jaar volgt de tweede serie, waarna de CD in 2023 uitkomt.

26 november 2021

Nieuwe Website Live!

Vandaag is onze nieuwe website live gegaan. We hebben onze huisstijl behouden, dank aan Ad van der Kouwe (Manifesta)! Dank aan Annemieke Kok van Smeltwater voor het design en de bouw! En dank aan onze huisfotograaf Sven Scholten Photography voor het grote aandeel in de prachtige foto’s.

We hebben onze nieuws items en onze agenda volledig geüpdatet. We introduceren onszelf nu nog mooier met foto’s, tekst en zelfs geluid, klik daarvoor op de het ‘Ensemble” menu item.

Daarnaast hebben we een “Loyalty Programma” geïntroduceerd waarbij u ons direct financieel kunt ondersteunen waardoor we beter op financieel eigen benen kunnen staan en nog veel meer prachtige projecten met prachtige muziek kunnen realiseren. Word lid van de groep van Amici rond Le Nuove Musiche. Dit kan op verschillende niveau’s en u krijgt er ook nog wat voor terug. Zie het kopje “Steun & Volg Ons” op de site. Bent u zakelijke geïnteresseerd? Neem dan contact op met on management EEBA Music en we kunnen dan over een ‘op maat’ aanbod van gedachten wisselen?

Tenslotte hebben we nu ook een mooie shop, waar al onze cd’s, boeken en streams die wij tot dusver hebben geproduceerd worden aangeboden. Neem een kijkje!
En neem vooral de tijd om de site eens volledig door te struinen, het is de moeite waard!

5 november 2021

Masterclass Monteverdi Madrigalen

Vandaag de tweede sessie van de Masterclass Monteverdi Madrigalen vanuit de St Aegtenkapel in Amersfoort met Le Nuove Musiche afgesloten. 3 November sessie 1 live vanuit de kapel die op 4 november werd gestreamd en vandaag sessie 2 tegelijk live en op de stream. Niet heel, heel veel publiek, maar het was super mooi om te doen. Daarnaast blijft de stream beschikbaar via de shop op deze website.

7 oktober 2021

Wereldpremière Arianna

Vandaag heeft Le Nuove Musiche voor een bijna volle zaal in het Muziekgebouw aan ’t IJ de Wereldpremière gespeeld van de opera Arianna. Onder artistieke leiding van Krijn Koetsveld, met de muziek van Claudio Monteverdi en Florian Magnus Maier en onder regie van Sybrand van der Werf. Een tweede voorstelling volgde op 10 oktober in Theater De Flint in Amersfoort. Mooie recensies, onder meer van De Volkskrant. Momenteel vinden de boekingen plaats voor de tweede serie voorstelling in het najaar van 2022. Sven Scholten heeft weer prachtige foto’s gemaak!

16 juli 2021

Masterclass Monteverdi Madrigalen

Mooi nieuws deze week. Wij gaan dit najaar een online Masterclass geven over de Madrigalen van Claudio Monteverdi. Een 2tal sessies van elk 1 uur vanuit de St Aegtenkapel in Amersfoort. Met dank aan de Gemeente Amersfoort die dit project financieel mede mogelijk maakt, zo werd deze week bekend. Tijdens de Masterclass behandelen wij de ontwikkeling van Claudio Monteverdi als persoon en zijn muzikale innovaties als componist door de tijd heen. Deze ontwikkelingen zijn nergens zo goed terug te vinden als in zijn madrigalen. We hebben zijn madrigelen al eens volledig op cd opgenomen.

De sessies bestaan uit een gedetailleerde tekstuele uitleg door onze artistiek leider Krijn Koetsveld met muzikale ondersteuning door Le Nuove Musiche. Hierbij worden zowel voorbeelden uit de madrigalen als gehele madrigalen door het ensemble uitgevoerd. Wij vinden dat “online” een perfecte manier is om de Masterclass een landelijke bereik te geven. En hoe mooi zou het zijn als wij, naast online, ook live publiek in de kapel erbij kunnen hebben.

Binnenkort meer informatie, ook over de precieze data en natuurlijk de ticketverkoop.

25 juni 2021

Nieuwe CD

En alweer wat nieuws aan te kondigen! De CD ‘The Monteverdi Organ’ is vandaag uitgekomen. Prachtige muziek gespeeld op het speciaal gebouwde Monteverdi orgel. Met het orgel als solist of als continuo bij de muziek van Frescobaldi, Froberger, Merula en natuurlijk Monteverdi zelf. Instrumentaal en vocaal. Wereldlijke en geestelijke werken, waarbij wij alvast een voorschot nemen op het uitkomen van de Selva Morale e Spiruituale later dit jaar. Met onze leider Krijn Koetsveld aan het orgel en natuurlijk de zangers van Ensemble Le Nuove Musiche.

Heb je interesse in het kopen van de cd, dat kan dat in onze shop op deze website. Door de cd te kopen (ipv te streamen) hebben wij financieel meer mogelijkheden om weer andere prachtige nieuwe projecten op te pakken en heb jij letterlijk iets prachtigs in jouw handen.

18 juni 2021

Signature foto

Onze nieuwe foto’s zijn klaar!! Ieder van ons heeft een aantal prachtige portretfoto’s gekregen en we hebben nieuwe ensemble foto’s. Waaronder onze nieuwe ‘Signature’ foto! Zie onze nieuwe omslagfoto hier!

Met dank aan Sven Scholten voor de fijne shoot, het kiezen van een prachtige lokatie en voor de prachtige foto’s. We kunnen weer even vooruit.

4 juni 2021

Arianna

Begin 2020 werd onze wereldpremière van Monteverdi’s verloren opera Arianna in Muziekgebouw aan ‘t IJ, gepland voor mei 2020, afgezegd. Wel.. we hebben de voorbereiding weer opgepakt voor de opnieuw geplande wereldpremière, nu op 7 oktober 2021, weer in Muziekgebouw aan ‘t IJ. Op het beroemde Lamento d’Arianna na ging de muziek van deze opera geheel verloren. Le Nuove Musiche wekt Arianna weer tot leven in een reconstructie van de spraakmakende componist Florian Magnus Maier, aangevuld met gedichten van Willem Kloos. De regie is in handen van Sybrand van der Werf. Vol energie gaan wij de voorbereiding weer in richting de première op 7 oktober. We zullen iedereen op de hoogte houden en.. kaarten zijn nu al beschikbaar via de website van het Muziekgebouw aan ‘t IJ!!
25 mei 2021

Fotoshoot

Vandaag hebben wij met Sven Scholten Photography, Gwen Vermolen visagie, Annemieke Kok van Smeltwater (webdesign) en EEBA Music een fotoshoot gedaan in Radio Kootwijk. Voor een nieuwe “Signature” foto van ons als ensemble en voor foto’s van iedereen individueel.

Wat zag het er al mooi uit door de camera. En wat een uniek prachtige lokatie was dit. En wat heerlijk om, hoewel met afstand, weer bij elkaar te kunnen zijn. Als een symbolisch begin van het terug kunnen naar de tijd waar wij onze muziek weer live met iedereen kunnen delen. Hier een korte impressie van de shoot, met dank aan Annemieke Kok voor het maken daarvan.

9 september 2020

Selve Morale Crowdfunding

De vele steunbetuigingen in woord en donaties waren hartverwarmend. Dankbaar zijn wij gestart aan de opnames. Dat doen we samen met enkele geweldige collega-musici de met ons in zee willen gaan. Deze stukken vragen namelijk om een iets grotere bezetting. Krijn zal het schitterende Monteverdi-orgel bespelen, gebouwd met subsidie van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Eind november worden de laatste noten opgenomen.