Masterclass Monteverdi Madrigalen

Met Krijn Koetsveld en Le Nuove Musiche en op reis langs de madrigalen van Claudio Monteverdi…..

Driedaagse online Masterclass vanuit de St. Aegtenkapel in Amersfoort (3-5 november 2021)

Van 3 tot en met 5 november 2021 behandelde Krijn Koetsveld met Le Nuove Musiche in de vorm van een Masterclass de ontwikkeling van Claudio Monteverdi als persoon en zijn muzikale innovaties als componist door de tijd heen. Deze ontwikkelingen zijn nergens zo goed terug te vinden als in zijn madrigalen.

De online sessies werden voor een live publiek uitgevoerd maar tegelijk gestreamd vanuit de Sint Aegtenkapel in Amersfoort. 

De sessies bestonden uit een gedetailleerde tekstuele uitleg door Krijn met muzikale ondersteuning van Le Nuove Musiche. Hierbij werden zowel voorbeelden uit de madrigalen als gehele madrigalen door het ensemble uitgevoerd.

De muzikale reis die Monteverdi heeft gemaakt, het belang voor de muziek van tegenwoordig en het unieke wat Monteverdi in zijn 9 madrigalen boeken ons heeft nagelaten wilden Krijn Koetsveld en Le Nuove Musiche graag eens met een zo groot en breed mogelijk publiek online delen.

Per sessie nam Krijn de kijker en luisteraar mee vanuit zowel het perspectief van Monteverdi als dat van de uitvoerder en luisteraar van nu, de liefhebber anno nu. Die laatste is gebiologeerd door de prachtige hoofse poëzie, maar ook geïntrigeerd door de vernieuwer Monteverdi die steeds op zoek is geweest naar andere mogelijkheden om emotie op bijzondere wijze in muziek uit te drukken.

De Flyer van de Masterclass Monteverdi Madrigalen

De stream van de Masterclass is nog steeds te koop in onze shop

De stream van de Masterclass Monteverdi Madrigalen is nog steeds te bekijken en te beluisteren en is beschikbaar via onze shop. U kunt zowel een enkele sessie danwel beide sessies via een passe-partout aanschaffen. Neem hiervoor een kijkje in onze shop.