WENDY ROOBOL

“Wat me het meest raakt en aanspreekt in de stukken van Monteverdi is de ultieme symbiose tussen muziek en tekst. Op de één of andere manier krijgt ‘ie het altijd voor elkaar om die twee zo samen te brengen dat de uitkomst meer is dan de som der delen. Daardoor heeft zijn muziek een enorme oprechtheid, gelaagdheid en dramatiek. Het is een groot genoegen om je daar als uitvoerder helemaal in te storten en het onderste uit de kan te halen. Dat ik die kans krijg met dit fantastische ensemble is een droom waaruit ik nooit hoop te ontwaken!”

Wendy is met haar warme, flexibele en heldere stemgeluid een zangeres wier repertoire zich uitstrekt van de renaissance tot hedendaagse muziek. Haar veelzijdigheid laat zich eveneens zien in de vele disciplines waarin ze zich beweegt. Tijdens haar masterstudie aan de Dutch National Opera Academy van het Koninklijk Conservatorium Den Haag ontdekte ze haar liefde en talent voor opera en muziektheater.

De combinatie zingen met acteren is haar grote passie, dus is Wendy regelmatig als operazangeres op de Nederlandse en Franse podia te zien, en zingt ze dragende rollen bij gezelschappen als BarokOpera Amsterdam, Opera Nijetrijne en Opera Minora. Als concertzangeres is zij te horen in de oratoria binnen alle stijlperiodes en zingt ze vele concertstukken met diverse ensembles en orkesten, onder leiding van vooraanstaande dirigenten.

Kamermuziek neemt een belangrijke plek in binnen Wendy’s loopbaan. Zij maakt sinds 2012 deel uit van Ensemble Le Nuove Musiche. Daarnaast werkt ze regelmatig samen met diverse ensembles en pianisten waarmee ze concertprogramma’s uitvoert in een theatrale context. Wendy was laureaat op de Nationale Vocalisten Presentatie in 2009, studeerde bij Sasja Hunnego, Rita Dams en Jard van Nes en wordt momenteel gecoacht door Paul Triepels.