TOBIAS SEGURA PERALTA

“De altpartijen van Monteverdi gaan zó de laagte in dat ik geen andere keus heb dan volledig naar mijn borststem schakelen. Monteverdi heeft ongetwijfeld een bepaalde klankkleur voor ogen gehad, maar voor de alt voelt het vaak kaal en kwetsbaar. Voortdurend schakelen tussen borststem en kopstem is een grote uitdaging, maar het risico dat je jezelf aan flarden zingt weegt nooit op tegen de beloning van de totaalklank van de muziek. Helemaal nieuw is het niet voor me om in borststem te zingen, maar dat was met name in lichte muziek. Na de middelbare school heb ik zelfs even getwijfeld of ik lichte of klassieke muziek wilde gaan studeren. Om dat te onderzoeken nam ik zangles van niemand minder dan Bas Ramselaar! Ik koos uiteindelijk voor een carrière als countertenor, maar ben lichte muziek er altijd naast blijven doen. Het is voor het eerst dat deze twee verschillende kanten van mijn stem samenkomen in één project.”

Tobias begon zijn muzikale vorming als jongenssopraan op de Kathedrale Koorschool Utrecht. Hij vervolgde zijn studie op het Utrechts Conservatorium, waar hij in 2017 cum laude afstudeerde bij Jon Thorsteinsson. Tegenwoordig wordt Tobias gecoacht door Alex Potter en Xenia Meijer. Naast zijn solistische werk heeft hij veel ervaring als ensemblezanger.

Hij is als freelancer o.a. verbonden aan het Nederlands Kamerkoor, het koor van De Nationale Opera, De Nederlandse Bachvereniging, Cappella Amsterdam, The Sixteen, Consensus Vocalis en Hieronymus Ensemble. Tobias is tevens werkzaam als dirigent en vocal coach.