JENNIFER VAN DER HART

“De magie van het moment kunnen pakken, dat vind ik het meest geweldige aspect van muziek en theater maken. Samen met het publiek op avontuur. En avontuur zit voor mij overal: in het herbeleven van tijden van weleer en in experimentele muziektheaterproducties. Ultiem geconcentreerd in minimal music en als Zingende Zeemeermin op een bootje vol met kleuters. In het voor het eerst zingen van fonkelnieuwe noten en in het opnieuw mogen uitvoeren van de geniale muziek van Claudio Monteverdi.”

Jennifer verdeelt haar carrière bewust tussen de oude en de nieuwe muziek. Bij beide voelt ze zich als een vis in het water. We kennen Jennifer van Silbersee, waar ze zich specialiseerde in innovatief muziektheater.

Ze zong vele premières tijdens muziektheaterproducties van onder meer Silbersee, Hollands Diep en de Veenfabriek. 

Jennifer gaat graag buiten de gebaande paden. Met Het Linnaeus Trio bezingt ze de natuur midden tussen het groen en met ensemble HAY! van plattelandscomponist Piet-Jan van Rossum speelt ze in koeienstallen. 2018-2019 woonde Jennifer een jaar in Tromsø, Noorwegen, waar ze zich bij kamerkoor VokalNord verdiepte in Noord-Scandinavische volksmuziek.

Als eerste sopraan van ensemble Compagnie Bischoff werd haar liefde voor Monteverdi aangewakkerd. Een liefde die ze bij Le Nuove Musiche volop kan uiten.