FALCO VAN LOON

“Wat is er fantastischer dan met mooie mensen evenzo mooie muziek te maken. De warmte van de muziek van Monteverdi nodigt uit tot samenkomen. Dan blijkt ineens dat die muziek en de mens samen kunnen komen in één project. Wat heb ik toch een mooi vak…”

Falco begon al vroeg met zingen en al op jonge leeftijd ervaring op te doen als solist. Hij studeerde aan de conservatoria van Enschede en Arnhem bij Annette Kleine, Harry van Berne en Lodewijk Meeuwsen. Daarna studeerde hij nog een jaar aan de Messiaen Academie en volgde hij lessen bij Meinard Kraak en Frans Fiselier.

Momenteel wordt hij gecoacht door Gemma Visser. Falco is in korte tijd uitgegroeid tot een veelgevraagd solist in concerten met muziek uit diverse stijlen door de eeuwen heen. Buiten het Weihnachtsoratorium en vele andere cantates van J.S. Bach oogstte hij veel succes met de rol van Evangelist in de verscheidene passies.

Daarnaast zingt Falco solo’s in diverse grote oratoriumwerken uit verschillende stijlen, zoals Die Jahreszeiten en Die Schöpfung van J. Haydn, de Elias en de Paulus van Mendelssohn. en de Petite Messe Solennelle van G. Rossini.

Veel waardering kreeg hij bij zijn vertolkingen in de liedkunst en ander concertrepertoire, waaronder de Serenade en de Nicolas Cantate van B. Britten. Hij verleent zijn medewerking aan verschillende operaproducties.

Ensemble Le Nuove Musiche en haar project MonteverdiXL zijn voor hem als afzakken in een warm bad.